Mantelzorger - zorg ook voor jezelf!

β™₯ Van Uitgeput naar Opgeladen: Ik Begeleid je Graag β™₯


Ik geloof dat ELKE mantelzorger op aarde een gelukkig en gezond leven kan hebben, zelfs tijdens het zorgen voor iemand met dementie.

Ik ben huisarts, bestsellerauteur, internationaal spreker, gezondheids- en lifestylecoach, docent en voormalig locatiemanager van de zorgorganisatie ZorgMies Maastricht.

Ik begrijp uit eigen ervaring de dagelijkse stress die we ondervinden in het navigeren door het zorgsysteem (ja, zelfs als arts!), de gemeenschap en onderwijssystemen.

Mantelzorger zijn is zwaar, dat weet ik uit eigen ervaring. Maar je staat er niet alleen voor. Ik help je om vol vertrouwen met artsen te praten, de positieve kanten te zien en stress te verlagen. En het mooiste? Ik help je tijd voor jezelf te vinden, zonder schuldgevoel (want ja je wilt ook af en toe eens lekker naar de kapper, even ontspannen als ze aan je haren friemelen, zonder continue te hoeven denken aan al je to-do lijstjes). 

Als tiener zorgde ik voor mijn moeder en zag ik mijn familie worstelen met de zorg voor twee oma's met de ziekte van Alzheimer. Balanceren, balanceren...

Ik was altijd de optimist in huis (net als mijn moeder, hoe k**** de situatie ook was). Maar ik heb ook gezien hoe het anders gaat (en niets is goed of slecht - alleen als jij er zelf last van krijgt).

Als jouw mantelzorgcoach, ben ik hier om je te begeleiden door je ups en downs, je te empoweren om het systeem te manoeuvreren, je te helpen met vertrouwen te communiceren met medische professionals, je te helpen de positieve kanten te zien waar je maar kunt, en je energieniveau te verhogen en je stress en/of angst te verlagen. Ik help je ook tijd voor jezelf te vinden zonder schuldgevoel. Ik zal je inspireren om het leven te omarmen waarvoor je gekozen hebt en het leven te creΓ«ren waarin je wilt leven.Mijn missie is om wereldwijd 100.000 mantelzorgers te empoweren voor een gezonder en gelukkiger leven Γ©n het risico op dementie met 80% te verminderen tegen 2050.Wat je over mij moet weten:

😘 Ik hou niet van onrecht. Als iemand onrecht wordt aangedaan, kan ik echt uit mijn vel springen. Ik zeg altijd: blijf nieuwsgierig en ga niet zomaar van dingen uit.

πŸ‘œ Ik maak waar wat ik zeg. Ik vind het altijd uitdagend om iets te leren van iemand die in de praktijk niet weet waarover ze praten. Alle kennis die ik doorgeef, heb ik zelf ervaren.

πŸ”₯ Ja, het kan! Ik weet dat het lastig is om al je ambities en mantelzorg te combineren met genoeg tijd voor jezelf en je familie. Maar ik weet dat het kan; ik weet hoe het kan. Dus ja, het is mogelijk!

πŸ’— Ik hou van roze en glitter en strooi dat overal rond. En ik draag (bijna) altijd een glimlach. Dat werkt aanstekelijk, ook voor jezelf.


Waarom ik?

Als tiener was ik mantelzorger voor mijn moeder, die een zeldzame vorm van nierkanker had. Daarnaast had ik twee oma's met de ziekte van Alzheimer en heb ik als huisarts veel patiΓ«nten met dementie begeleid.

Ondanks de overvloed aan informatie op het internet merk ik dat patiΓ«nten en hun verzorgers door de bomen het bos niet meer zien...

Ik help mensen met dementie en hun (professionele) mantelzorgers (of familie en vrienden) aan een gezonder en gelukkiger leven. Ik bied simpele en duidelijke informatie over dementie en empower mantelzorgers. Ik geloof dat zowel mantelzorgers als mensen met dementie meer geluk, energie en gezondheid moeten nastreven.


Volg me op Facebook

Word lid van de PRIVÉ FACEBOOKGROEP en krijg een lading aan gratis informatie, dagelijkse tips en wees als eerste op de hoogte van al het nieuws.

21  gekke (en onnodige) feitjes


 1. πŸ’ƒ Ik had 16 jaar lang een grote salsadansschool.
 2. πŸ₯Š Naast dansen hou ik ook van boksen.
 3. Als kind wilde ik uitvinder worden.
 4. Ik doe aan intermittent fasting, dus ben super gefocust tot de middag.
 5. Mijn vasten breek ik meestal met groentesappen πŸ’š, zo haal ik makkelijk mijn 500 gram groenten per dag.
 6. Mijn workout routine sla ik ook wel eens over, zo'n off-day heet dat geloof ik 🀣.
 7. Ik zeg wat ik denk.
 8. Ik ben verslaafd aan het kopen (en maken) van online programma's.
 9. Ik ben een levenslange leerling. πŸ“š
 10. 🌊 Aan zee in de zon voel ik me het gelukkigst.
 11. Ik hou van opruimen, begin altijd met een leeg bureau, maar binnen een half uur ontploft het weer.
 12. πŸ‘©πŸΌβ€πŸ³ Ik hou van koken (en eten).
 13. Mijn favoriete kleur is roze. πŸ’•
 14. Ik heb 49 landen bezocht en spreek ongeveer 9 talen (niet allemaal vloeiend, hoor).
 15. Ik zit altijd vol plannen, met als resultaat dat ik aan alles begin maar niks afmaak.
 16. Ik hou van lijstjes maken en dingen afstrepen. Ik durf zelfs dingen op mijn to-do lijst te zetten nadat ik ze heb gedaan, puur voor het plezier van het afstrepen.
 17. Ik hou ervan om mooie dingen te maken, ook al zeggen veel business coaches dat het de tijd niet waard is. Ik kan genieten van een mooie website of een prachtig e-book.
 18. Ik drink geen frisdrank. Alleen water, koffie, thee en wijn.
 19. Ik hou van Portugal. πŸ‡΅πŸ‡Ή
 20. 🎀 Ik hou ervan om op het podium te staan, ook al vind ik het stiekem elke keer spannend.
 21. Geboren in december, ik ben een echte boogschutter. 🏹

En nu wil ik jou leren kennen!

Hey, nu jij mij hebt leren kennen, wil ik heel graag jou leren kennen!

Als je al lid bent van de gesloten FACEBOOKGROEP, dan beschouw ik je als familie... en ik ben van nature nieuwsgierig.

Dus stel jezelf voor in de groep.